Nyheter

Snabb Lionsinsats för Haiti

Lions i Ulricehamn var snabbt ute med insamlingsbössorna för att samla in medel till de drabbade på Haiti. Beslutet togs på fredagskvällen och i lördags morse var man i full gång.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010
Gunnar Örtlund och Bengt Cardell från Lions samlade in pengar till de behövande på Haiti.
Gunnar Örtlund och Bengt Cardell från Lions samlade in pengar till de behövande på Haiti.Foto: Läsarbild: Agneta Tjäder

I samband med sitt ordinarie januarimöte i fredags beslöt Lions Club i Ulricehamn att anslå 10.000 kronor till katastrofinsatser i Haiti. Pengarna tas ur klubbens aktivitetskassa, d v s slantar som generösa Ulricehamnare bidragit med i samband med exempelvis luciafirandet.

Dessutom tog man på mötet beslut att redan påföljande dag göra en bössinsamling i centrum. Ett tiotal Lions mötte shoppande Ulricehamnare med insamlingsbössor och responsen var mycket god. Under ett par förmiddagstimmar fylldes bössorna med 15129 kronor som nu läggs till fredagskvällens bidrag för hjälp till de drabbade på Haiti.

– Jag tror aldrig att jag under alla mina år i Lions att upplevt ett sådant gensvar hos Ulricehamnarna, som den här gången, säger Gunnar Örtlund, en av Lions med bössa.

Göran Tjäder

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.