Annons
Nyheter

Martin Luther King gästade Ätradalsskolan

Hade åttorna inte hört talas om Martin Luther King när de kom till Ätradalsskolan i torsdags morse så visste de definitivt vem han var när de gick hem på eftermiddagen. Detta tack vare Lars Axelsson och Mia Nygren från Stockholm Gospel, som uppbackade av gospelkören Credo, berättade historien om medborgarrättsledaren.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2010
? Ni ska dra så här. Föreställ er att ni arbetar ute på fältet, okej? Lars Axelsson fick upp flera gäng med åttondeklassare på scenen och lät dem leva sig in i slavarnas situation.
? Ni ska dra så här. Föreställ er att ni arbetar ute på fältet, okej? Lars Axelsson fick upp flera gäng med åttondeklassare på scenen och lät dem leva sig in i slavarnas situation.Foto: 

– Vi håller oss till den afroamerikanska historien med stort fokus på Martin Luther King och medborgarrättsrörelsen, säger Lars Axelsson, chef för Stockholm Gospel. Vid sin sida har han Mia Nygren, projektledare på Stockholm Gospel.

– Vi har åkt runt till olika skolor och berättat om Martin Luther King i ett år nu. Jag inleder med en entimmas föreläsning för att introducera eleverna i ämnet. Sedan följer Lars upp med en workshop där ungdomarna engageras att sjunga ut och leva sig in i slavarnas situation. Vi rundar av med en konsert då eleverna får lyssna till vår gospelkör, Credo, säger Mia.

Annons

UT var på plats mitt under pågående workshop.

Med guran i hand guidade Lars åttondeklassarna genom den afroamerikanska historien.

– Ni förstår, slavarna ute på fälten var förbjudna att tala. Då kunde de göra upp flyktvägar. Men att sjunga var tillåtet. "Hold on just a little while longer. Everything will be allright." Allihop, nu då! Är ni med?

Lars Axelsson får de till en början blyga åttondeklassarna att snart brista ut i gungande gospel i den fullsatta musiksalen. Det är tydligt att hans mission är att få varje elev att leva sig in i slaveriets villkor.

–Det vikitga är inte att sjunga rätt och rent. Det viktiga är att sjunga ut, är Lars budskap till eleverna.

Han kallar det allmän rösträtt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons