Nyheter

Marie Arturén och pensionärerna sjöng för våren

När snö och is? Ja, det är våren, ja, det är vååååååårren.
Tranemo kommuns pensionärer sjunger allsång med Marie Arturén.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2010
Marie Arturén lät pensionärerna sjunga i mikrofonen under tisdagens allsång.
Marie Arturén lät pensionärerna sjunga i mikrofonen under tisdagens allsång.Foto: 

Trots tisdagens vackra vårväder hade nästan 200 av Tranemo kommuns pensionärer tagit sig till Idrottshallen i Tranemo för att sjunga allsång i tisdags eftermiddag. Arrangörer var gymnasieskolans barn och fritidsprogram.

– Vi har jobbat med det här projektet sedan augusti-september förra året. Anledningen till att vi gör det här är dels för att vi ska lära oss jobba i projekt, dels för att pensionärer och deras fritid också är en del av vår utbildning, sade Jasmine Papo, en av eleverna från barn- och fritidsprogrammet.

Eleverna hade med hjälp av sponsorer ordnat gratis buss för pensionärerna från Länghem, Limmared, Grimsås, Dalstorp och Nittorp. De hade också bakat fikabröd och bjöd samtliga pensionärer på kaffe och kaka i allsångspausen.

På scenen stod Marie Arturén och musikanten Göran Åhlfeldt. Marie stod för sången och Göran ackompanjerade. Förutom ett flertal sånger där publiken fick sjunga och gunga med, sjöng Marie också några solosånger såsom den jazzinspirerade låten All of me och Ted Gärdestads finstämda låt För kärleks skull.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.