Nyheter

Konstutställning med spänning

Tre konstnärer ställer nu under två helger ut i Ulricehamns museum.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2010
Oskar Nilsson visar några av sina fantasiteckningar.
Oskar Nilsson visar några av sina fantasiteckningar.Foto: 

3 spännande konstnärer möts har Ulricehamns Konstförening kallat sin utställning, och den beteckningen har verkligen fog för sig. Man kan nog säga att det är tre generationer som möts, och därtill tre konstnärer med olika temperament och tekniker.

Äldst i trion är May-Britt Östman Ljung från Söne utanför Lidköping. Hon är bildkonstnär, grafiker och skulptör och har under åren deltagit i mängder av utställningar. Hennes bilder är färgstarka och mångskiftande när det gäller motivvalet.

Till nästa generation kan man räkna Lena Björn från Tranemo, en kvinna som utvecklats och ständigt förändrat sin konst. Från hennes ateljé kommer både teckningar och flerdimensionella bilder på och bakom glasskivor.

Lena Björns verk återspeglar ofta en social och miljömässig medkänsla.

Yngst i gruppen är Oskar Nilsson, bosatt i Stockholm med född och uppvuxen i Ulricehamn.

Hans konst skiljer sig markant från de båda andra utställarna. Det är humor och fantasi i en salig blandning som han ger många exempel på. Nyligen hade han en stor utställning i Borås, och något av de verken finns med i Ulricehamn.

Det är dels målningar, dels teckningar utförda i kulspets, som Oskar Nilsson bidrar med, icke sällan exponerande en drastisk form av humor.

Oskar meddelar för övrigt att han den 22 maj månad har vernissage på en stor utställning i Stockholms konstnärshus.

Sammantaget är det en i olika avseenden spännande och mycket sevärd utställning som kan ses denna och nästa helg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.