Annons
Nyheter

Fotbollsfest i Marbäck

Spelare och åskådare fyllde Bäckavallen när Klassbollen avgjordes.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2010
Real Madrid från Ulricaskolan 5A får åka till Götene och finalspelet i augusti.
Real Madrid från Ulricaskolan 5A får åka till Götene och finalspelet i augusti.Foto: Christer Seldevall

I helgen arrangerade Marbäcks IF återigen Klassbollen och med över 900 fotbollsspelare är det garanterat det största fotbollsevenemanget i kommunen.

– Det är ju en del pyssel för att få ihop det men det har fungerat riktigt bra, säger Benny Salén från MIF.

Annons

Klassbollen är en turnering för skolklasser från förskolan upp till och med årskurs sex. Alla vill förstås vinna sina matcher men det är bara årskurs fem som har något mer än äran att spela för. I potten för femteklassarna ligger ett slutspel som Kinne–Vedums IF arrangerar i augusti.

Årets segrare bland femteklasserna blev Real Madrid – fast i en lokal variant från Ulricaskolan 5A. Man vann finalen med 1–0 över Hössna och får alltså åka till Götene för slutspel och besöka Medeltidens värld.

Från början var Klassbollen ett projekt för femteklassare och med stöd från Västergötlands FF, men efter att dåvarande sponsorn dragit sig ur samarbetet så upphörde också VFF:s engagemang.

Då tog föreningarna själva tag i saken och såg till att Klassbollen kunde fortsätta i föreningsregi. Turneringen har sedan dess svällt ut ordentligt och är nu öppen för alla klasser upp till och med årskurs sex men fortfarande så är det slutspel endast för årskurs fem.

Marbäcks IF hakade på Klassbollen 2005 och svarar själva för hela arrangemanget efter att förgäves ha sökt samarbetspartners runt omkring. Något som i dag förstås är positivt för klubben medans det kanske finns anledning till ånger och ruelse hos de som tackade nej. För vem vill egentligen avstå från en fotbollsfest med 900 spelare och minst lika många anhöriga?

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons