Annons
Insändare

Insändare/V: Ordna korttidsboende för yngre

Finns det en rimlig förklaring till varför Ulricehamns kommun ej har ett korttidsboende för yngre?
Publicerad 4 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Korttidsplatserna på Ulricehamns resurscentrum är helt anpassade till äldre, inte till unga som behöver ett tillfälligt boende, skriver Helene Fast (V).
Korttidsplatserna på Ulricehamns resurscentrum är helt anpassade till äldre, inte till unga som behöver ett tillfälligt boende, skriver Helene Fast (V).Foto: Christer Seldevall

Kommunen är i detta nu i ett skrikande behov av ett korttidsboende för yngre personer, där dom kan bo tillfälligt medans annat boende ordnas.

Dom ska ej som idag ligga kvar på SÄS, skickas till andra kommuner eller hamna på Hesters Resurscenter som i och för sig är ett korttidsboende, men är 100 procent anpassat och utformat för åldringsvård.

Annons

I och med att boendet är tillfälligt, har man inga egna personliga saker i sitt rum mer än lite kläder och toalettartiklar, vilket gör att vistelsen blir opersonlig trots personalens omsorg.

Yngre individer som hamnar där är helt bortkomna, dom har oftast inget gemensamt med den äldre generationen, vilket gör att dom stannar på sina rum och tittar på tv eller sover hela dagarna.

Det är oacceptabelt att de styrande partierna i Ulricehamn har ignorerat detta behov under så många år, när det så tydligt behövs ett boende för yngre.

Helene Fast

Vänsterpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons