Annons
Insändare

Så blir vi Sjuhärads bästa kommun

Om vi ska öka med cirka 2 700 invånare på fem år är det otroligt viktigt att man redan nu ställer sig på perrongen för att kunna erbjuda den absolut bästa servicen på landsbygden i Sjuhärad, anser Tommy Johansson.
Insändare • Publicerad 19 maj 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om nu kommunen menar allvar med sitt tillväxtmål är det viktigt att man även vill utveckla förskolor, skolor på landsbygden för att stå rustade när invånarantalet ökar, skriver Tommy Johansson.
Om nu kommunen menar allvar med sitt tillväxtmål är det viktigt att man även vill utveckla förskolor, skolor på landsbygden för att stå rustade när invånarantalet ökar, skriver Tommy Johansson.Foto: NTB

För att kunna vara med och åka när tåget går är det viktigt att stå på perrongen.
 Med andra ord att vara först och vara på bettet, innan någon annan tar platsen du skulle ha.

När kommunen växer och efterfrågan på tomter och bostäder ökar i kommunens mindre tätorter ska naturligtvis kommunen vara på bettet och ta fram färdiga planer och tomter. 
Om nu kommunen menar allvar med sitt tillväxtmål är det viktigt att man även vill utveckla förskolor, skolor på landsbygden för att stå rustade när invånarantalet ökar.

”Vi ska inte bara vara Sjuhärads bäst kommun att arbeta i, vi ska också var Sjuhärads bästa kommun att flytta till.”
Annons

Om vi ska öka med cirka 2 700 invånare på fem år är det otroligt viktigt att man redan nu ställer sig på perrongen för att kunna erbjuda den absolut bästa servicen på landsbygden i Sjuhärad.

Skapa förutsättningar för att förskolan och skolan på landsbygden ska utvecklas i takt med ett ökat invånarantal, skapa förutsättningar för att äldreboende och trygghetsboende i de mindre tätorterna står beredda när 40-talisterna ska flytta från sina hem.

Vi ska inte bara vara Sjuhärads bäst kommun att arbeta i, vi ska också var Sjuhärads bästa kommun att flytta till. Då krävs det framtidstro och framför allt handling.
 Mindre prat och mer verkstad.

Tommy Johansson, landsbygdsvän

Annons
Annons
Annons
Annons