Annons
Insändare

Insändare/S: Stark ekonomi gör det möjligt satsa

Ulricehamns kommun kan visa på en historisk tillväxt. På tre år har vi vuxit med över 1 000 invånare.
Publicerad 8 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunens samarbete med Arbetsförmedlingen ska fortsätta och utvecklas vidare, skriver Leif Dahl, Aira Eriksson och Klas Redin (samtliga S).
Kommunens samarbete med Arbetsförmedlingen ska fortsätta och utvecklas vidare, skriver Leif Dahl, Aira Eriksson och Klas Redin (samtliga S).Foto: Bertil Ericson/TT

Under de närmaste åren ska vi investera i förskolor, skolor och omsorgsboenden. Det kan vi göra tack vare en stark ekonomi. Det är grunden för välfärd, framtidstro och nya jobb. Vi är tydliga med prioriteringar för framtiden.

Sverige sätter rekord i sysselsättning. Ulricehamn har lägre arbetslöshet än riket. Socialdemokraternas mål om lägst arbetslöshet i Europa år 2020 gäller.

Annons

För att fortsätta växa och sänka arbetslösheten krävs ytterligare insatser. Vi ska fortsätta det aktiva arbetet för nyetableringar av företag. Tillsammans med Arbetsförmedlingen bedriver Ulricehamns kommun ett framgångsrikt arbete med att få fler i arbete. Det ska vässas ytterligare genom anpassade lösningar mellan företag, utbildning och individ. Dessutom vill vi investera i bland annat nya förskolor, skolor och äldreboende vilket i sin tur kommer att skapa nya jobb.

Vi vill bygga Ulricehamn ännu starkare. Vi vågar satsa in i framtiden utan att äventyra kommunens ekonomi.

Leif Dahl, Aira Eriksson, Klas Redin

kandidater till kommunfullmäktige för S

Annons
Annons
Annons
Annons