Annons
Insändare

Insändare/S: Simhallen ska förbli kommunal

Simhallen ska förbli i kommunal regi. Det är en dålig affär för kommunen att ens överväga sälja ut vår enda simhall. Det kommer leda till ökade driftskostnader för kommunens skattebetalare.
Publicerad 4 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att sälja ut simhallen vore en dålig affär, skriver Mattias Josefsson (S).
Att sälja ut simhallen vore en dålig affär, skriver Mattias Josefsson (S).Foto: Louise Olsson

Trots det stod Moderaterna så sent som för ett par månader sedan i fullmäktige och propagerade för en utförsäljning.

För ett par år sedan drev Moderaterna med samma iver frågan om att kommunen helt hållet skulle sluta med egen produktion av fjärrvärme. Det skulle, enligt partiet, skötas av privat intresse. Effekten av en sådan lösning skulle varit att kommunen tappat kunskap och lämnat över ansvar för utveckling och villkor till andra aktörer.

Annons

Det finns ett intresse hos Moderaterna att sälja ut kommunala verksamheter som väljarna bör få upplysning om. För vem vet vad Moderaterna driver för politik om partiet når valframgångar i kommunen. Den politiska tuppkammen lär växa och det lär antagligen också förslagen på antalet utförsäljningar.

Det tar åtminstone ytterligare ett år innan renoveringen av simhallen är igång. Innan dess kan nya politiska beslut fattas. Med en röst på Socialdemokraterna kan du känna dig trygg. Vi vågar satsa in i framtiden utan att äventyra kommunens ekonomi.

Mattias Josefsson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons