Annons
Insändare

Insändare/M: Hjälp oss rädda din vårdcentral!

Vi moderater står upp för alla de 720 000 människor i Västra Götaland som valt en privat vårdcentral. Vi står upp för valfriheten som med vårt Vårdval Vårdcentral inneburit att omkring 100 privata vårdcentraler kunnat bidra till ökad tillgänglighet för patienterna.
Publicerad 6 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enligt Moderaterna hotas bland andra Hälsobrunnen vårdcentral i Ulricehamn av stängning om S och V får makten i regionen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Vårdcentraler i hela Västra Götalandsregionen hotas av stängning. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill, om de får makten, göra nya försök att få igenom lagar för att motverka privata utförare inom vården, vilket kommer att få stora konsekvenser för alternativa utförare inom vård, skola och omsorg. De vill till exempel riva upp och avskaffa Lagen om Valfrihet (LOV).

Om S och V får bestämma, riskerar därmed cirka 100 vårdcentraler, omkring hälften av de totalt 200 vårdcentralerna i Västra Götaland, att tvingas stänga. Inte för att de är dåliga – utan enbart på grund av att de ägs och drivs av andra än Västra Götalandsregionen. I Tranemo och Ulricehamn handlar det om Tranehälsan och Hälsobrunnen med totalt över 12 000 listade patienter.

Annons

För oss moderater är det inte driftsformen som är det viktigaste, utan vårdens kvalitet och tillgänglighet. Vi vill låta alla goda krafter bidra till att skapa en tillgänglig och bra vård i hela regionen och vi vill behålla de 100 nya vårdcentralerna.

Lars Holmin (M)

Regionfullmäktigekandidat

Bente Johansson (M)

Regionfullmäktigekandidat

Annons
Annons
Annons
Annons