Annons
Insändare

Insändare: Varför döljs kommunrevisionens rapporter?

Ulricehamns skattebetalare betalar varje år en miljon för kommunrevisionen. För dessa pengar granskar fem valda revisorer att fullmäktiges beslut följs och att verksamheten följer lagar och förordningar.
Publicerad 4 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför publiceras inte kommunrevisionens granskningar på Ulricehamns kommuns hemsida? undrar Lars Karlberg, avgående kommunrevisor.
Varför publiceras inte kommunrevisionens granskningar på Ulricehamns kommuns hemsida? undrar Lars Karlberg, avgående kommunrevisor.Foto: Skärmdump

Arbetet redovisas årligen i en revisionsberättelse samt i ett antal särskilda granskningsrapporter. I år har till exempel rapporterna behandlat hanteringen av världscupen i längdskidor, kommunens avtal med Ica samt bidragsgivningen till frivilligorganisationer.

Dessa granskningar är offentliga handlingar och revisorerna har vid ett flertal tillfällen begärt att de ska publiceras på kommunens hemsida under rubriken ”kommunrevisionen”. Trots detta har denna hemsida inte uppdaterats sedan den 18 december 2017.

Annons

Detta rimmar illa med politikers vackra ord om transparens och öppenhet. Vad är det som gör det så svårt att redovisa revisionens granskningar och rapporter? Det kan väl ändå inte ha med valet att göra?

Lars Karlberg

avgående kommunrevisor

Annons
Annons
Annons
Annons