Annons
Insändare

Insändare: Trafikkaos efter nya busskortsregler

Nu är det mer kaos än någonsin runt skolorna på morgnarna eftersom ännu fler elever blev av med sin skolbuss och behöver skjuts av föräldrar medan bussar går halvfulla.
Publicerad 4 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nya busskortsregler har inneburit att fler elever skjutsas av sina föräldrar, medan bussarna går halvfulla, skriver signaturen Cajsa i Rånnaväg (bilden är en illustration och har inget direkt samband med texten).
Nya busskortsregler har inneburit att fler elever skjutsas av sina föräldrar, medan bussarna går halvfulla, skriver signaturen Cajsa i Rånnaväg (bilden är en illustration och har inget direkt samband med texten).Foto: Pernilla Rudenwall

Reviderade busskortsregler med enda syfte att begränsa, tysta och kontrollera med "barnens bästa" och "ökad säkerhet" som ihåligt ekande täckord gäller nu.

Makten har visat att den som sticker upp och ifrågasätter barnens rätt till en plats i samhället kan plattas till. Ja, Mattias Josefsson och hans följe lyckades markera sin makt. Dock på bekostnad av skattebetalare – närmare två miljoner kronor som fullmäktige anslog i höstas för "ökade skolskjutskostnader" har gått till en total omorganisation för att strypa chansen till skolbuss och inte alls till att ge fler barn bättre villkor.

Annons

Priset för denna lyckade maktdemonstration betalas även av miljön, när tusentals ton bensin bränns upp helt i onödan av privatskjuts när bussar redan går.

Skolbarnens och studerande ungdomars förtroende för vuxenvärlden är en annan förlust som inte kan mätas i pengar.

Är det så dagens styrande "satsar på skolan, på välfärden och på framtiden" enligt egen utsago?

Det är lätt att veta var man inte kan lägga sin röst i Ulricehamn 9 september.

Cajsa i Rånnaväg

Annons
Annons
Annons
Annons