Annons
Insändare

Insändare: Stor försämring för bussresenärer

Swebus, som med den äran har kört expressbuss från Ulricehamnsmotet till bland annat Landvetter flygplats och Göteborg, är som bekant sålda till ett slags bemanningsbolag kallat Flixbuss.
Publicerad 25 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det kommer att bi svårare att ta sig till Landvetter och Göteborg med buss, skriver signaturen Observer vid Åsunden, som vill att Ulricehamns kommun engagerar sig i problemet.Foto: Valdemar Lönnroth

Olika bussbolag går ihop och kör för Flix, säkert lika bra bussar och service som Swebus tillhandahöll men med ett stort undantag: Många av Flix bussar kör förbi Ulricehamnsmotet utan att stanna.

Swebus har i sin till dags dato aktuella tidtabell elva stopp i Ulricehamn måndag–fredag medan Flix endast kommer att ha sju.

Annons

Flix kör ytterligare sex eller sju avgångar mellan Jönköping och Landvetter/Göteborg, men dessvärre utan stopp i Ulricehamn.

Som exempel kan nämnas att från Landvetter finns det ingen förbindelse mellan 12.50 och 18.15. Swebus hade ytterligare två avgångar under denna tid.

Flix tidtabell börjar gälla den 27 augusti och gäller till och med 5 november. Vad som gäller därefter står dessvärre att se i stjärnorna.

Har försökt förmå Ulricehamns kommun, som hänvisar till avdelningen miljö och samhällsbyggnad, att arbeta aktivt för att få flera stopp i Ulricehamn. Känner dessvärre ett milt sagt ljumt intresse från deras sida. Som jag ser det måste det vara guld värt att ha en förbindelse med direktbuss från Ulricehamn till främst Landvetter men även Göteborgs City.

Att försöka använda sig av Västtrafik från vår stad till Landvetter är ju dessutom mer eller mindre ett hån. Vardagar kan man med nöd och näppe ett par gånger per dag ta sig dit med bussbyte i Borås och Landvetter centrum.

Under veckoslut måste man åka flygbuss till Göteborg och åter med linje 100/200. En sådan resa för två personer blir dyrare än det dyraste parkeringsgaraget på flygplatsen.

Så min fråga här och nu på UT-Debatt blir:

Hur kan man agera för att få Ulricehamns kommun att vakna och jobba för flera direktbussar? Önskar återkoppling från kommunen hur man tänker, om man överhuvudtaget har, eller vill ha, en kontakt med Flix-buss.

Observer vid Åsunden

Annons
Annons
Annons
Annons