Insändare

Insändare: Nadim Ghazale, gör ingen grej av dylika frågor

Insändare Artikeln publicerades

Tagelskjortan på, invandrare är det synd om, med din attityd om att man inte får fråga var du kommer ifrån, på grund av ditt utseende, nu när du inte ser ut att vara född i Sverige. I Libanon, där jag varit, fick jag många gånger frågan varifrån jag kom, troligen därför att jag är ljushylt och rödhårig, i Amerika samma sak, säkerligen därför att mitt engelska uttal inte var perfekt. När jag flyttade till Gällstad frågade grannar och ortsbor också var jag kom ifrån. Vid de första tillfällena svarade jag Sverige, i det sista fallet "skröt" jag lite och sa Borås (bodde där en kort period) men egentligen kommer jag från Hillared.

Ser man annorlunda ut eller pratar olikt de andra personerna på orten (dialekt till exempel) är det väl inte underligt att man får frågan.

Kontenta, gör inte en grej av dylika frågor, i de flesta fall är det ett sätt att visa intresse, och säkerligen inte på något sätt illa ment.

Malte på Tingsslätterna

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.