Annons
Insändare

Insändare: Mycket är bra men skolan brister

När jag, min fru och våra två barn skulle bestämma var våra bopålar skulle sättas var det viktigt att välja en kommun som satsade på skolan, en kommun som hade potential och möjligheter att utvecklas, en kommun som satsade på friluftsliv och som erbjöd bostad till rimliga priser.
Publicerad 23 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det gäller att välja rätt i höstens val, så att skolan får de resurser den behöver, anser insändarskribenten.
Det gäller att välja rätt i höstens val, så att skolan får de resurser den behöver, anser insändarskribenten.Foto: ADAM IHSE / TT

För oss var valet enkelt, för oss blev valet Ulricehamns kommun.

Över tre år har nu gått sedan vi valde Ulricehamns kommun och det är mycket som har imponerat på oss – naturen, närheten till allt samt de vänliga människor som bor här.

Annons

När det gäller skolan är jag däremot besviken över bristen på satsningar som gjorts under de år vi nu varit bosatta i kommunen. Vi var helt övertygade om att skolan prioriterades mer än vad verkligheten nu visar. Detta uppvaknande var en stark orsak till varför jag senare valde att personligen engagera mig politiskt, detta för att få möjlighet att medverka till förändring. Jag valde Nya Ulricehamn utifrån mina personliga värderingar och partiets visioner om kommunens framtid.

Inför valet säger sig alla partier i kommunen vilja satsa på skolan. Är alla villiga att prioritera skolan och sektor lärande? Vi måste göra mer, vi måste satsa mer och vi måste se till att tillföra de resurser som krävs. Barnen är vår framtid och det är dags att visa dem den respekt de förtjänar.

Som nyinflyttad i kommunen ser jag med spänning fram emot höstens val, ett val jag hoppas på sikt kommer göra avtryck i skolans värld. Först då kommer Ulricehamns kommun att bli precis så bra som vi hade hoppats på, när vi för tre år sedan flyttade hit.

Det är dags för en förändring och tillsammans kan vi göra skillnad genom att gå till vallokalerna de kommande veckorna.

Dario Mihajlovic

Nya Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons