Annons
Insändare

Insändare: Bra kommunen kan bli bättre

Ulricehamns kommun är i stora delar en god arbetsgivare. Lönerna ligger på flera områden över snittet jämfört med grannkommunerna. Personalförmånerna har stärkts de senaste åren.
Publicerad 25 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulricehamns kommun är en bra arbetsgivare, men en del kan bli bättre, skriver Inga-Kersti Skarland och Per Gustavsson, båda S.
Ulricehamns kommun är en bra arbetsgivare, men en del kan bli bättre, skriver Inga-Kersti Skarland och Per Gustavsson, båda S.Foto: Louise Olsson

Men det kan bli bättre. Prioriterat är att alla anställda ska ha rätt till heltid. Delade turer ska avskaffas. Osäkra timanställningar ska minimeras och vikariepool med fasta anställningar ska inrättas.

Personalförmånerna behöver fortsätta utvecklas ytterligare samtidigt som vi ska ha konkurrenskraftiga lönevillkor.

Annons

Personal ska stöttas och uppmuntras att utbilda sig vidare. All personal ska erbjudas kontinuerlig kompetensutveckling och ha möjlighet att studera och validera sina kunskaper.

Ulricehamns kommun ska ge jobb med anställningsstöd för dem som har svårt att få in en fot på arbetsmarknaden. Samtidigt som det ger erfarenhet kan det avlasta den många gånger hårt ansträngda personalen inom skolan, vården och omsorgen.

De närmaste åren kommer kommunen att ha stora behov av att rekrytera personal. Samtidigt kommer det att råda brist på arbetskraft. För att klara behovet ska kommunen kunna erbjuda anställning som kombineras med utbildning för yrket.

Chefskapet behöver fortsätta stärkas. Varje chef ska ha personalansvar för max 30 personer.

Med kompetent och välutbildad personal som trivs på sin arbetsplats bygger vi ett starkare och tryggare Ulricehamn.

Inga-Kersti Skarland

Per Gustavsson

kandidater till kommunfullmäktige för (S)

Annons
Annons
Annons
Annons