Annons
Nyheter

Ambulerande party intog mossen

Likt ett lämmeltåg tar de sig runt mossen. Mer eller mindre förfriskade.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2010
Dags för lunch?
Dags för lunch?Foto: Åsa Dahlberg
Erika Oskarsson, Linnéa Johansson, Tommie Karlsson, Jonas Fyrestam och Kaj Strålin grillar. ? Varför går du Môsamarchen? Tommie: ? Därför att det är underbart roligt. Det är andra året jag är med och så har jag till exempel träffat min morbror här. Min morbror. Man träffar folk hela tiden.
Erika Oskarsson, Linnéa Johansson, Tommie Karlsson, Jonas Fyrestam och Kaj Strålin grillar. ? Varför går du Môsamarchen? Tommie: ? Därför att det är underbart roligt. Det är andra året jag är med och så har jag till exempel träffat min morbror här. Min morbror. Man träffar folk hela tiden.Foto: Åsa Dahlberg

Enligt arrangören Jonas Hylander har 180 lag påbörjat Môsamarchen, ungefär 1000 personer, sen återstår det att se hur många som tar sig i mål. Vid Skrockhögen i Hössna är de lite mer än halvvägs och många av dem har vandrat åtskilliga timmar redan. Här är lunchstopp. Deltagarna kan grilla medhavd korv eller vad de än tagit med sig.

– Vi står för grillarna och trubaduren, säger Jonas Hylander.

Annons

Môsamarchen är ett sätt för Hössna IF att samla in pengar samtidigt som man, hmm, vandrar i naturen, men mest av allt liknar det ett stort ambulerande party. Övervägande delen av deltagarna är ungdomar. Och frågar man varför de är ute på långpromenad så blir svart för att det är kul och för att träffa folk.

– Egentligen började det väl för att vi skulle hitta på något här i Hössna, säger Jonas Hylander.

Det är inte direkt en helnykter tillställning det här?

– Nä, det kan man inte säga, och det blir inte mindre för varje år.

Inga skandaler?

– Nä, inte ännu, i alla fall. Mycket kan hända - det är ju många människor - men hittills har vi varit supernöjda, säger Jonas Hylander.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons