Annons
Nyheter

Utan skoskav i Rånnaväg

I lördags tävlade 227 deltagare i räkning, skruvning och bollar i skogarna runt Rånnaväg när nygamla Skoskavet arrangerades igen.
Nyheter • Publicerad 1 november 2010
? 11,14, sade funktionären Per-Åke Hallgren. ? Aj, aj, det var inte bra, sade Tommy Petersson och åsikten tycktes delas med resten av hans lag, Ljusa laget. Att uppskatta hur långt tio meter är, var kanske inte deras gren. ? Vi är i alla fall topp tjugo, sade han på frågan hur det går i tävlingen annars. Framförallt gick det bra på station två, matteuppgiften, där laget hade fyra av fem rätt. Inget skoskav hade man fått än, men plåster fanns med för säkerhets skull, samt smörjmedel för både invärtes och utvärtes bruk. ? Ja det gäller att preparera sig på rätt sätt, sade Tommy Petersson. Plats 36 blev det till sist för laget, vars bästa gren var matte på station två. Sämst gick det på skruvstationen där man kom näst sist.Foto: 
? 11,05, sade Per-Åke Hallgren. ? Nä du har mätt fel, blev lagets besvikna men skämtsamma reaktion. Lagnamnet var Ringrävarna eller något annat och fram tills station tre har promenaden gått bra, säger de. Alla rätt på frågorna tror de att de har, samt bra självförtroende som de skojsamt avslutade redogörelsen med innan de fortsatte färden mot en efterlängtad korvpaus. Plats 12 blev slutresultatet för laget som hade en jämn standard med en dipp på just längduppskattningen vid station tre.Foto: 
? Det fattas tre centimeter, sade Per-Åke Hallgren och jubel bryter ut i lag Rumpnissarna, som nog blev lite överraskade av det magnifika resultatet. För in i det sista debatterades skruvmejslarnas plats friskt och flyttades även ansenliga längder. Hur har det gått annars då? ? Vi är nog lite medel men nu är vi med i matchen igen. Nu ska det bli gott att äta lite. Plats 30 slutade laget på, som trots sitt fina resultat på station tre inte var bäst. Lag Boarp skola var bara en centimeter ifrån.Foto: Anders Rosenberg

De 227 deltagarna var fördelade på 42 lag, som alltså gick cirka en mil. Utefter banan fanns frågor samt tävlingsstationer.

– Det är trevlig och gemytlig stämning. Men tävlingsinstinkten kommer fram också, sade Anette Johansson som stod vid station tre där deltagarna skulle visa uppfärdigheter i att uppskatta avstånd.

Annons

Konsten att välja rätt skruv, huvudräkning, melodifestivalvinnare, bollkänsla och ansikten var andra ämnen för tävlingsstationer.

Starten var vid Rånnevi under lördagsförmiddagen. Många tog god tid på sig i skogen, bland annat vid matstationen efter halva banan, och vid målet hölls After Walk, där deltagarna kunde äta grillade hamburgare, lyssna på musik och värma sig.

– Det rann på som planerat, de som gick tyckte det var kul, att det var roliga stationer och det var bra väder också, sade Jörgen Johansson från Gällstads IF efter promenaden.

Det är tredje året som Skoskavet arrangeras men tävlingen har rötter längre tillbaka.

– Det var Röshults samhälls- och tennisbaneförening som startade detta på 80-talet. Sedan låg det i träda under många år innan vi startade upp det igen, säger Jörgen Johansson.

1. Pinglorna

2. Fröet med vänner

3. Team Bonander

4. The Walking Sheeps

5. Lena Nilsson II

6. Brittas Lovers

7. Nått Fyndigt

8. Quo Vadis

9. Favoriterna

10. Niklas Öberg

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons