Nyheter

Ny mack öppnar i Gällstad

Till våren öppnar en ny bensinstation i Gällstad.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2009
Äntligen får Gällstad en bensinstation igen. I vår ska den stå klar.
Äntligen får Gällstad en bensinstation igen. I vår ska den stå klar.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är Paroy energi som står bakom satsningen. Nu i dagarna har arbetet med att bygga macken startat. Placeringen blir invid länsväg 157, vid norra infarten till Gällstad.

– Det finns för närvarande ingen bensinstation på orten. Dessutom stängdes macken i Vegby i höstas. Mot den bakgrunden ser vi att det finns ett behov av en bensinstation i området, säger Thomas Roy, delägare i Paroy energi.

Han framhåller att man som lokalt bolag har en roll att spela.

– När de stora bolagen drar sig tillbaka är det vi som ska gå in och satsa. Annars har vi ingen marknad, säger Thomas Roy.

Den bensinstation som nu byggs blir en automatstation. Det kommer att säljas bensin och diesel. Däremot ingen etanol.

– Kravet är att om försäljningen når upp till en viss nivå ska även etanol säljas. Men vi vet inte vilken volym vi säljer. När vi väl når upp till kravet får vi ta ställning i frågan.

Thomas Roy framhåller att etanolen numera har varit omdiskuterad under senare år. Bland annat har produktionsmetoderna ifrågasatts.

– Vi vet idag inte hur man ser på etanolen om några år.

Planerna är att bensinstationen ska öppna fram emot vårkanten.

– Kanske i mars-april. Det beror till en del på vädret nu i vinter, säger Thomas Roy.

Placeringen vid 157:an är han nöjd med.

– Det är ett mycket bra läge. Lätta att se och lätt att hitta till.

Att Gällstad har osedvanligt många besökare genom de butiker som finns, har det spelar någon roll för ert beslut att placera er i Gällstad?

– Inte alls. Visserligen är vi tacksamma för alla kunder vi kan få. Men satsningen i Gällstads görs i första hand för den lokala marknaden, säger Thomas Roy.

Bensinstationen i Gällstad blir bolagets tionde station i Sjuhärad.

Placeringen blir i samma område som ett köpcentrum sedan tidigare planeras. Ägaren till marken, Keith Olsson, har under en period arbetet för en etablering av en bensinstation i området. Nu blev modellen att istället sälja marken till bensinbolaget, som i egen regi svarar för satsningen.

– Tankarna på handelsområde finns kvar. Men konjunkturläget gör att det för närvarande inte förs några diskussioner om etableringar, säger Keith Olsson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.