Annons
Nyheter

Ligan stal för minst 500 000 kr från butiker i Sjuhärad

Ligan som misstänks för omfattande butiksstölder i Borås och Gällstad kan ha stulit varor för minst 500 000 kronor
Nyheter • Publicerad 11 maj 2011

Det framgår av åtalet mot sex män och två kvinnor, som kammaråklagare Maria Thorell i dag lämnade in till Borås tingsrätt.

BT har tidigare berättat om ligan som avslöjades när en kvinna togs på bar gärning då hon stal i butiker vid Stora torget i Borås. Hon och de sju andra kommer från ett område i forna Sovjetunionen och alla sitter häktade.

Annons

Enligt åtalet stals bland annat kläder, kosmetika, hygienartiklar, leksaker och choklad och stölderna inträffade under 2010 och 2011.

Godset skickades från Sverige med utlandspaket som lämnade in i butiker med postservice. En 28-årig kvinna förde noteringar om gods som sändes i väg och polisen hittade hennes anteckningar.

De drabbade företagen är bland annat Lindex, H&M, Gina Tricot, Stadium, Kappahl och Scorett.

Alla åtta åtalas för grovt häleri. En kvinna och en man åtalas även för grov stöld. En annan man åtalas för förberedelse till grov stöld. Hos honom hittades krokar som används för avlägsna larm på kläder.

En man har erkänt häleri av normalgraden, övriga nekar helt.

Lennart Granberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons