Annons

”Vi vill inte se personalens arbete slösas bort”

Biblioteket är en del av vårt sociala nätverk, en plats där vi kan känna gemenskap och tillhörighet, skriver signaturen ”Bokläsare”.
insändare • Publicerad 21 mars 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Biblioteket är en plats där alla känner sig välkomna, oavsett bakgrund eller ålder, skriver signaturen ”Bokläsare”. Bilden är från en teaterföreställning för barn på biblioteket.
Biblioteket är en plats där alla känner sig välkomna, oavsett bakgrund eller ålder, skriver signaturen ”Bokläsare”. Bilden är från en teaterföreställning för barn på biblioteket.

Det här är en berättelse om ett bibliotek och dess betydelse för en hel befolkning. Biblioteket i Ulricehamn har funnits i en lagerlokal sedan 1977 och i en fastighet som dömdes ut för 40 år sedan. Men trots denna tillfälliga placering har biblioteket varit en livsnerv för många invånare. Personalen har gett sitt allt för att ge oss tillgång till böcker, kunskap och kultur.

Biblioteket är en plats där alla känner sig välkomna, oavsett bakgrund eller ålder. Det är en plats där vi kan lära oss om vår värld och om oss själva. Biblioteket är en oas av lugn mitt i vardagens brus, där vi kan sätta oss ner och fördjupa oss i en bok eller tidning.

Annons

För många av oss är biblioteket en del av vår vardag. Det är en plats där vi kan gå och träffa andra människor, diskutera böcker och idéer, eller bara sitta ner och njuta av lugnet. Biblioteket är en del av vårt sociala nätverk, en plats där vi kan känna gemenskap och tillhörighet.

”Så när vi hör att den politiska ledningen vill avbryta allt arbete med det nya biblioteket och att de inte har någon egentlig plan för vad de vill göra istället, blir vi djupt oroade.”

Biblioteket är också en resurs för vår utbildning och karriär. Här kan vi söka information om olika ämnen och utveckla våra kunskaper. Personalen finns där för att hjälpa oss i vår sökning efter kunskap, eller för att hitta den bästa boken att läsa.

Så när vi hör att den politiska ledningen vill avbryta allt arbete med det nya biblioteket och att de inte har någon egentlig plan för vad de vill göra istället, blir vi djupt oroade. Vi vill inte förlora denna viktiga resurs för vår gemenskap. Vi vill inte se personalen och allt deras arbete slösas bort. Biblioteket är en del av vår kultur och vår historia, och vi vill att det ska fortsätta att vara en del av vår framtid.

Bokläsare

Annons
Annons
Annons
Annons