Annons

Västtrafik tänker bara på stadsborna

När det blir för tajt i bytena i Ulricehamn är det vi från landet som drabbas, skriver signaturen ”En sur bybo”.
insändare • Publicerad 10 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt bussen mot Borås vänta på busstationen så att anslutande från landsbygden hinner med, föreslår signaturen ”En sur bybo”.
Låt bussen mot Borås vänta på busstationen så att anslutande från landsbygden hinner med, föreslår signaturen ”En sur bybo”.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Jag är en sur bybo som studerar i Borås. Jag vaknar upp varje dag cirka 05:30 för att hinna med första bussen från min ort som ligger norr om Ulricehamn. Jag åker till Ulricehamn för att där byta till buss till Borås. Busstiderna är väldigt tajta. Det räcker med att det är lite segare trafik så att bussen blir lite sen, vilket innebär att man missar bussen till Borås, och då finns risken att man kommer sent till lektionen. Det vill säga att man får frånvaro, och då finns risken att man förlorar sitt CSN.

Detta är alla följder av att busstiderna är tajta och dåliga. Sen finns det de som tänker ta bara bussen tidigare men jag tänker fan inte sitta i Borås i nån timme innan skolan börjar. Skolan är ju inte ens öppen och då är det jobbigt att sitta här ute och tänk på dagarna då det är dåligt väder.

”Det räcker med att det är lite segare trafik så att bussen blir lite sen, vilket innebär att man missar bussen till Borås.”
Annons

Min åsikt är att Västtrafik tänker bara på stadsborna, det vill säga att de skiter i de som bor i byarna utanför och det tycker jag inte är bra alls. Att bara för att man bor på en mindre ort så är ens tid mindre viktig.

Min lösning är att de sätter någon mer buss vid de tiderna som många drar till jobbet, typ mellan sex och nio på morgonen. Eller så kan de göra så att bussarna som åker till Borås stannar kvar fem minuter extra på busstationen så att folk hinner med den. För konsekvenserna kan vara att man missar skolan eller jobbet och då kan man bli straffad för det när det är busstidernas fel och det kan börja påverka samhället om man tänker långsiktigt.

En sur bybo

Annons
Annons
Annons
Annons