Varför så tyst om den kristna tron?

Tacksamheten över att vara född i Sverige kan jag inte betona, men enligt min mening är tyvärr det svenska samhället i ett viktigt avseende inne på fel spår, skriver Carl-Johan Henriksson.
Insändare • Publicerad 3 april 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag har svårt att förstå varför de styrande i vårt land har satt den kristna tron på undantag, skriver Carl-Johan Henriksson.
Jag har svårt att förstå varför de styrande i vårt land har satt den kristna tron på undantag, skriver Carl-Johan Henriksson.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

När man i Bibeln läser om Jesus Kristus finner man att han var alltigenom god, kärleksfull och barmhärtig. Han var Gud i människogestalt och ville alla människors bästa. Därför har jag svårt att förstå varför de styrande i vårt land har satt den kristna tron på undantag.

”Att makthavarna i det läget är helt tysta om den kristna trons betydelse är sorgligt.”

Klimatkrisen, och nu också coronapandemin, sätter sina spår och skapar otrygghet. I vardagliga möten med människor märker man att det finns en mycket stor oro för framtiden. Att makthavarna i det läget är helt tysta om den kristna trons betydelse är sorgligt.

Varför kan inte vår statsminister någon gång peka på möjligheten att vända sig till Gud? Från hans position finns alla möjligheter att exempelvis uppmana medborgarna till bön för vårt land. Vad finns att förlora?

Att hoppas på ett jordiskt paradis är en utopi, men vi är många som av egen erfarenhet vet att bön kan göra skillnad.

Carl-Johan Henriksson