Annons

Varför kan jag bara ladda mitt busskort i Borås?

Insändarskribenten har synpunkter på att busskort bara kan laddas i Borås och att männsikor utestängs från kollektivtrafiken när mycket ska göras i appar.
insändare • Publicerad 18 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Busskort kan bara laddas i Borås. En ordning som insändareskribenten inte är nöjd med.
Busskort kan bara laddas i Borås. En ordning som insändareskribenten inte är nöjd med.Foto: Johan Valkonen

Åkte häromdagen med buss från Tranemo till Gällstad. Bad då att få ladda upp mitt kort på bussen men det gick inte längre.

"Du kan köpa biljett med bankkort men inte ladda upp ditt kort", sa chauffören.

Annons

Som tur var hade jag så mycket kvar på mitt kort att det täckte resan. Hur ska jag göra för att ladda mitt kort? frågade jag.

”Du får åka till Borås resecenter, där kan du fortfarande ladda ditt kort”, sa chauffören.

”Detta är ytterligare ett led i att försöka få människor att bosätta sig i städer, det vill säga påskynda urbaniseringsprocessen.”

Förr kunde man gå till Willys i Ulricehamn och ladda kort och kolla saldon men det går inte heller längre. Vem på Västtrafik har kommit på detta uridiotiska påfund? Alla är inte så hemma med det här med appar med mera. Ska vi då utestängas från att åka kollektivt, något som inte minst våra politiker vill att vi ska göra.

Att köpa biljett ombord på bussarna är betydligt dyrare än att stämpla sitt kort. Detta är ytterligare ett led i att försöka få människor att bosätta sig i städer, det vill säga påskynda urbaniseringsprocessen.

Urförbannad Västtrafik-resenär som tack och lov också har bil

Annons
Annons
Annons
Annons