GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vården har inte råd att tappa fler medarbetare

Nu måste regionledningen göra allt för att undvika att fler medarbetare blir sjuka av stress, eller att de helt enkelt lämnar hälso- och sjukvården för att de inte orkar med dålig arbetsmiljö och dålig löneutveckling längre, påpekar Vårdförbundet.
Debatt • Publicerad 10 oktober 2020
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Coronakrisen har blottlagt vårdens komplexa och långvariga problem med kompetensförsörjning, resursfördelning och kristålighet – brister som medarbetarna har fått kompensera för till priset av sin egen hälsa, påpekar skribenterna.
Coronakrisen har blottlagt vårdens komplexa och långvariga problem med kompetensförsörjning, resursfördelning och kristålighet – brister som medarbetarna har fått kompensera för till priset av sin egen hälsa, påpekar skribenterna.
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Vårdförbundet välkomnar att regeringen och samarbetspartierna gör kraftfulla budgetsatsningar på hälso- och sjukvården för nästa år. Det behövs verkligen. Coronakrisen har blottlagt vårdens komplexa och långvariga problem med kompetensförsörjning, resursfördelning och kristålighet – brister som medarbetarna har fått kompensera för till priset av sin egen hälsa.

Nu vilar ett tungt ansvar på Västra Götalands politiker och arbetsgivare att se till att vi använder resurserna rätt för att både klara av att beta av vårdskulden gentemot invånarna och arbetsmiljöskulden gentemot personalen. Vi klarar nämligen inte det ena utan det andra.

När Sverige gick in i pandemin var det redan stor brist på Vårdförbundets medlemmar, som är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Avsaknaden av kolleger med rätt sorts kompetens har tvingat Vårdförbundets medlemmar att slita hårt med övertid, långa arbetspass, indragna semestrar och orimlig arbetsmiljö.

”Sjukfallen inom hälso- och sjukvården var alldeles för höga redan innan pandemin.”

Ändå kraftsamlade vårdpersonalen till en enorm insats under pandemin – och fortsätter att göra det varje dag när man nu hanterar de negativa kringeffekter corona skapat i hela hälso- och sjukvårdssystemet.

Nu måste regionledningen göra allt för att undvika att fler medarbetare blir sjuka av stress, eller att de helt enkelt lämnar hälso- och sjukvården för att de inte orkar med dålig arbetsmiljö och dålig löneutveckling längre. 12 000 sjuksköterskor har redan lämnat yrket, visar en undersökning från SCB. Majoriteten av de som lämnat gör det till följd av påverkbara faktorer så som lön, karriärmöjligheter och arbetsmiljö.

Sjukfallen inom hälso- och sjukvården var alldeles för höga redan innan pandemin, särskilt för stressrelaterad ohälsa. En ny rapport från Försäkringskassan visar tydligt hur personal i offentlig sektor, särskilt i vård och omsorg, är överrepresenterade i sjukstatistiken.

Barnmorskor, geriatriksjuksköterskor, psykiatrisjuksköterskor och grundutbildade sjuksköterskor är några yrkesgrupper löper särskilt hög risk att sjukskrivas för stressrelaterade psykiatriska sjukdomar. Samtliga är legitimationsyrken som har personliga ansvar för patientsäkerheten och slits mellan sina yrkesetiska krav och de resurser som arbetsgivaren ställer till förfogande.

Regionledningen med ordförande Johnny Magnusson (M) i spetsen måste nu ta sitt arbetsgivaransvar och säkerställa att resurserna verkligen når ut till personalen som sliter, så att inte en dålig situation blir ännu värre. Nu tillför staten 1796,5 miljoner kronor till region Västra Götaland och skattekraften har upprätthållits genom permitteringsstöden och den höjda a-kassan.

Nu vill vi ha seriösa diskussioner med regionledningen om hur vi bäst bör prioritera resurstillskotten för att säkerställa att de verkligen hamnar där de gör mest nytta för att beta av den upparbetade vårdskulden, vilket i huvudsak kommer att handla om kompetensförsörjning och vad som får erfaren och yrkesskicklig personal att stanna.

Därtill vill vi diskutera hur vi bör organisera krisstödet som betalas ut redan i år och det långvariga systematiska arbetsmiljöarbetet för att undvika att våra medarbetare slits ut i förtid. Att nu orka prioritera det som är viktigt på riktigt vinner vi alla på i längden.

Anne Karin Höglund, ordförande, Vårdförbundet avdelning Västra Götaland

Sineva Ribeiro, ordförande, Vårdförbundet

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer