Annons

Vaccinvägrare bör tänka om

Covid är en livsfarlig sjukdom som vi alla måste hjälpa till att besegra, skriver Martin.
Insändare • Publicerad 4 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Min uppmaning till alla som väljer att avstå vaccinering, utan en anledning som är i linje med rekommendationerna, är att de bör tänka om, skriver insändaren.
Min uppmaning till alla som väljer att avstå vaccinering, utan en anledning som är i linje med rekommendationerna, är att de bör tänka om, skriver insändaren.Foto: Jessica Gow

Jag läste reportaget i UT om att det är lägre tryck än väntat på vaccineringen av personer över 65. Detta är bland det mest provocerande jag läst på länge. Allra helst när vi på intensivvården och på övriga covidavdelningar, i detta nu, står och stampar med maxantal av covidpatienter utan tendens till avmattning och där vi gör allt i vår makt för att ge alla bästa möjliga vård.

Så fort en patient skrivs ut till avdelning, eller inte alltför sällan avlider, fylls platserna upp omgående. Min uppmaning till alla som väljer att avstå vaccinering, utan en anledning som är i linje med rekommendationerna, är att de bör tänka om.

Annons

Det finns många anledningar, men den främsta är att covid fortfarande är en livsfarlig sjukdom som vi alla måste hjälpa till att besegra, där vaccin och följsamhet till restriktioner är avgörande.

Martin, ST-läkare anestesi och intensivvård

Annons
Annons
Annons
Annons