Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utvisningarna ett rent slöseri

Sverige hade sparat enorma summor om politiker tänkt längre och insett att flyktingar i allmänhet och, inte minst, ensamkommande kan bidra till Sveriges utveckling, skriver Torgny Petersson.
Sverige har lagt stora resurser på att utbilda människor som flytt. Då är det ekonomisk oförsvarbart att senare utvisa dem, anser skribenten.
Sverige har lagt stora resurser på att utbilda människor som flytt. Då är det ekonomisk oförsvarbart att senare utvisa dem, anser skribenten.
Foto: Jessica Gow/TT
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Svenska skattebetalare förlorar flera hundra miljoner på deporteringarna. Miljontals kronor i studielån som naturligtvis inte kommer att betalas tillbaka av människor som deporteras.

Alla miljoner som har lagts på fleråriga utbildningar i grundskolor, gymnasieutbildningar, SFI och komvux. Lägg sedan till polisens miljonutgifter för att jaga flyktingar som inte begått brott.

"Det är du som skattebetalare som betalar notan."

Lägg till alla miljoner som förvaren kostar. Lägg till alla miljoner som läggs på deporteringstransporter.

Det krävs extremt korkade politiker som inte inser vad de ställt till med. Det är du som skattebetalare som betalar notan.

Sverige hade sparat enorma summor om politiker tänkt längre än vad mandatperioden räcker och insett att flyktingar i allmänhet och, inte minst, ensamkommande kan bidra till Sveriges utveckling genom god utbildning, arbete, skattebetalning och, självklart, återbetalning av studielån.

Sverige har den migrationspolitiska dårskap som korkade politiker förtjänar. Det är du som skattebetalare som betalar notan.

Torgny Petersson

Läs mer