Annons

UT och BT alltför lika i innehållet

Vad som är tråkigt är att artiklar och reportage dyker upp i båda tidningarna, skriver Johan Lindström
Insändare • Publicerad 28 september 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag förstår att man "samkör" en del artiklar, men jag tycker det har ökat med dessa "dubletter", påpekar insändaren.
Jag förstår att man "samkör" en del artiklar, men jag tycker det har ökat med dessa "dubletter", påpekar insändaren.Foto: Pernilla Rudenwall

Jag är prenumerant på Borås Tidning och Ulricehamns Tidning. Jättebra tidningar båda två. Vad som är tråkigt är att artiklar och reportage dyker upp i båda tidningarna. Ena dagen i UT för att sedan komma i BT och vice versa.

Jag förstår att man "samkör" en del artiklar men jag tycker det har ökat med dessa "dubletter". Det är mycket tråkigt och jag antar att ni inte vill tappa prenumeranter på grund av detta? Tacksam för svar.

Annons

Johan Lindström

Svar direkt: Det du ser stämmer, att det är fler artiklar som publiceras i både UT och BT i dag jämfört med för några år sedan. Kort sammanfattat är det i dag så att UT till stora delar bevakar Ulricehamns kommun åt BT, medan BT under vissa tider på dygnet sköter polis- och olycksbevakning åt UT. En del av bevakningen av Tranemo kommun som BT gör publiceras också av UT.

UT och BT ingår i samma koncern och vi hoppas att samarbetet i slutändan gör att båda titlarna blir bättre. UT får mer tid för journalistik som är till gagn för UT:s läsare och samma sak gäller för BT. Samtidigt är vi medvetna om att läsare upplever att det blir en del samma material i papperstidningen – och vi kommer under hösten, tillsammans med BT, utvärdera om vi ligger på rätt nivå i utbytet.

Henrik Erickson, chefredaktör UT

Annons
Annons
Annons
Annons