Annons

Ulricehamnsalliansen om skolan: Vi tappade 11 miljoner kronor i statsbidrag

Vi vill avvakta och analysera det faktiska utfallet av de minskade statsbidragen till skolan, skriver företrädare för Ulricehamnsalliansen i ett svar till två insändare.
insändare • Publicerad 11 maj 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
11 miljoner kronor mindre i statsbidrag än planerat är orsaken till de sämre ekonomiska förutsättningarna för skolan i Ulricehamn i år skriver företrädare för Ulricehamnsalliansen.Foto: Kallestad, Gorm

Svar till frustrerad lärare och till Stellan Werling. Deras insändare publicerades i UT den 2 respektive 4 maj.

Först vill vi tacka för det arbete våra lärare gör i skolan varje dag för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Annons

Vi förstår den frustrationen som kan uppstå när man upplever att man drabbas av sämre ekonomiska förutsättningar. I budget för 2023 så tillförde vi cirka 44 miljoner kronor till lärandet. Till saken hör att vi tappade cirka 11 miljoner kronor i statsbidrag, detta ger då lärandet ett tillskott på 33 miljoner kronor 2023.

”Ulricehamnsalliansen kommer prioritera våran kärnverksamhet, däribland lärandet, i kommande budgetarbete.”

Lärandet har alltså fått mer ekonomiska resurser än föregående år. Uppgifterna om de minskade statsbidragen kom för sent för att vi i arbetet med budget 2023 skulle kunna kompensera för detta. Det finns naturligtvis möjligheter att tillföra medel under året, men vi vill avvakta och analysera det faktiska utfallet först. Enligt alla prognoser står vi inför tuffa ekonomiska utmaningar både 2024 och 2025. Vi i Ulricehamnsalliansen kommer prioritera våran kärnverksamhet, däribland lärandet, i kommande budgetarbete. Detta för att ge bra förutsättningar.

Sebastian Gustavsson, gruppledare (M)

Mikael Dahl, gruppledare (C)

Frida Edberg, gruppledare (KD)

Sten Selin, gruppledare (L)

Annons
Annons
Annons
Annons