Ulricehamnarna måste vara Sveriges mest bilälskande folk

Bilar och parkeringar tycks vara den enda viktiga frågan i Ulricehamn, konstaterar signaturen ”Raggardunk”.
insändare • Publicerad lördag 06:00
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Frågan om parkeringsplatser är den som engagerar ulricehamnarna mest, skriver signaturen ”Raggardunk”.
Frågan om parkeringsplatser är den som engagerar ulricehamnarna mest, skriver signaturen ”Raggardunk”.Foto: Pernilla Rudenwall

Efter att ha följt arbetet med det nya stadsbiblioteket via UT och sociala medier, konstaterar jag att inget, absolut inget, engagerar ulricehamnarna mer än parkeringsplatser.

Att få köra ända fram till dörren till vart man nu än ska, är viktigare än allt annat. Så viktigt att man till och med hellre ser att rishögen till byggnad som hyser Ica Tornet står orörd, med tillhörande parkeringsplats på bästa plats vid sjön, än att man bygger ett nytt, fint bibliotek som kan dra ögonen åt sig, både från när och fjärran.

”Att få köra ända fram till dörren till vart man nu än ska, är viktigare än allt annat.”

Ett bibliotek som dessutom anordnar allt från förskole-discon, barnteater, bokcirklar till konserter – och allt detta gratis, vilket gör det tillgängligt för alla.

Kanske är lösningen att kommunen börjar ta ut parkeringsavgifter? Då kommer all handel att flytta från stan och vi kommer att få en helt död gågata. Men, då har i alla fall ulricehamnarna en parkering för sin fina bil.

Raggardunk

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.