Tidigare anställd: Ingen lyssnade på oss om chefskarusellen på Närhälsan

Anna-Lena Skoglund, tidigare anställd på Närhälsan i Ulricehamn, menar att om primärvårdschefen lyssnat, och visat sig på plats i Ulricehamn, hade det inte behövt gå så illa.
Insändare • Publicerad 29 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många enhetschefer har passerat dörrarna på Närhälsan.Det skapade ingen arbetsro, berättar Anna-Lena Skoglund, tidigare anställd på Närhälsan i Ulricehamn.
Många enhetschefer har passerat dörrarna på Närhälsan.Det skapade ingen arbetsro, berättar Anna-Lena Skoglund, tidigare anställd på Närhälsan i Ulricehamn.Foto: Christer Seldevall

Läser reportaget i Ulricehamns tidning om Närhälsan där primärvårdschef Marita Bäck kallar den dysfunktionell, gör det med sorg i hjärtat då det varit min arbetsplats under många år. Jag vet hur vi slitit och mina kollegor fortsatt sliter för patienternas bästa. Det viktigaste i vårt arbete är ni som söker vår vårdcentral för att få hjälp.

”Jag vet hur vi slitit och mina kollegor fortsatt sliter för patienternas bästa. Det viktigaste i vårt arbete är ni som söker vår vårdcentral för att få hjälp.”

Som primärvårdschefen borde veta har det varit många byten av enhetschef på vårdcentralen, vilket i sin tur inte skapar arbetsro. Det har också framförts men inte tagits på allvar. En stor arbetsplats behöver tydlig ledning och en primärvårdschef som visar sig på plats någon gång innan det går så här långt.

Anna-Lena Skoglund,

tidigare undersköterska på Ulricehamn Vårdcentral