Annons

Sverigedemokraterna: Vi ska inte kohandla med diktaturer

Ska vi förbjuda allt som kan kränka islam? undrar Sverigedemokraterna i Ulricehamn i sitt svar till Ingemar Basth, Miljöpartiet.
insändare • Publicerad 22 augusti 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den danska tidningen Jyllandsposten publicerade karikatyrer av profeten Mohammed 2005. 2010 avvärjdes en attack mot tidningen.
Den danska tidningen Jyllandsposten publicerade karikatyrer av profeten Mohammed 2005. 2010 avvärjdes en attack mot tidningen.

Vi blev aningen besvikna på Ingemar Basths replik i UT den 17 augusti. Inte på en enda punkt är Basth klar och tydlig över hur han och Miljöpartiet ställer sig i sakfrågan.

Är Basth verkligen så naiv att han tror att alla de hot som följt på koranbränningarna från representanter från ”fredens” och ”toleransens” religion är resultatet av analyser gällande huruvida koranerna som bränts varit tillräckligt slitna eller äkta? Som om protesterna skulle försvunnit bara koranbränningarna skett med slitna översättningar?

Annons

Vem som helst med bara lite förnuft inser att de som nu hotar och vill inskränka vår yttrandefrihet struntar fullständigt i sådant, det är den offentliga manifestation emot islam som är målet!

Samuel Paty halshöggs av en islamist enbart för att han hade visat en avbildning av profeten Mohammed, det var nämligen kränkande. Tidskriften Charlie Hebdo; 12 döda och 11 skadade för att de kränkt islam genom att publicera teckningar på Mohammed. Den lyckligtvis avstyrda planerade terrorattacken på Jyllandsposten för att de publicerade samma teckningar.

”Den ryggradslöshet och feghet som präglar den svenska debatten är inte värdig!”

Ska vi förbjuda allt som kan kränka islam?

Efter attacken på Charlie Hebdo gick samtliga regeringschefer i ett flertal länder ut och proklamerade att vi måste stå upp för yttrandefriheten, så även Stefan Löfven.

Men när det gäller oss, då ska vi böja oss för islamistiska diktaturer där man inte darrar på manschetten när man avrättar homosexuella och avhoppare från islam och stenar kvinnor, för annars är det kränkande för dem?

Den ryggradslöshet och feghet som präglar den svenska debatten är inte värdig!

Men kära väljare, glöm inte vilka partier som är villiga att dagtinga med våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter och kohandla med islamister och diktaturer för att blidka dem!

Sverigedemokraterna i Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons