Annons

Sverigedemokraterna: Sänd från kommunstyrelsens möten för demokratins skull

Filma och sänd ut också kommunstyrelsens möten, skriver Jan-Henric Henningson, Sverigedemokraterna i Ulricehamn.
insändare • Publicerad 3 juni 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunfullmäktiges möten går att följa på webben. Sverigedemokraterna vill också att allmänheten ska kunna följa kommunstyrelsens möten på samma sätt.Foto: Pernilla Rudenwall

Många av våra medborgare följer kommunfullmäktiges möten på webben för att få en inblick i det politiska Ulricehamn. Många av dessa följare funderar på vad som händer i kommunstyrelsen. Den öppna delen är givetvis öppen för alla men hur många vet detta? Frågan kommer ofta, vad gör ni i kommunstyrelsen? Svaret blir att det är bara att komma och följa den öppna delen. Klockan 15.00 är en tid då de flesta arbetar och kan inte bara lämna jobbet. Visst vore det för demokratin och öppenheten idé att sända även kommunstyrelsens möten på webben. Den sändningen kan ju även ses i efterhand vilket skulle underlätta för de som inte kan besöka stadshuset vid dessa möten.

”Allt som sker lite i det fördolda betraktas med lite misstänksamhet vilket är fullt förståligt.”

Allt som sker lite i det fördolda betraktas med lite misstänksamhet vilket är fullt förståligt. Därför anser vi i Sverigedemokraterna att även kommunstyrelsens möten ska sändas på webben så att alla medborgare kan ta del i vad som behandlas.

Annons

Jan-Henric Henningson

Sverigedemokraterna i Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons