Annons

Sverigedemokraterna: Mixen av influenser är det som skapar en kultur för vårt land

Sverigedemokraterna i Ulricehamn svarar på Bengt-Olof Foss insändare om en svensk kulturkanon.
insändare • Publicerad 19 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är inte varje kulturinslag i sig som behöver vara genuint svensk utan mixen, allt ackumulerat över tid, som är unik och utgör vad som är en högst verklig sanning, att det finns en svensk kultur, skriver Sverigedemokraterna i Ulricehamn i sitt svar till Bengt-Olof Foss.
Det är inte varje kulturinslag i sig som behöver vara genuint svensk utan mixen, allt ackumulerat över tid, som är unik och utgör vad som är en högst verklig sanning, att det finns en svensk kultur, skriver Sverigedemokraterna i Ulricehamn i sitt svar till Bengt-Olof Foss.Foto: Christine Olsson/TT

Bengt, allt med oss människor, vare sig fysiskt eller mentalt, är ett resultat av yttre faktorer.

Annons

Våra kroppar innehåller inga unika organ utan vi delar samma uppsättning organ med alla människor, våra gener har vi inte heller någon del i, de är bara en sammanslagning av våra föräldrars gener. Till och med våra egna tankar och känslor har formats av yttre faktorer som våra föräldrar, syskon, vänner, skolkamrater, arbetskamrater, händelser eller upplevelser.

Alla sådana faktorer har bidragit till att forma vår person.

När vi nu konstaterat något så enkelt som att vi formats av yttre faktorer varav många är helt bortom vår kontroll, så är vår fråga:

Existerar vi ens eller är vi också bara en myt, precis som, enligt dig, den svenska kulturen?

Eller kan det vara på det sättet att det är just summan av all påverkan, all erfarenhet, allt det upplevda, val vi gjort, människor vi träffat, som gjort oss till just oss, format oss till en unik individ?

”Vår kultur, även om vi influerats utifrån, är just vår mix och är unik för oss!”

Visst är det så? Det är inte sakerna i sig som är unika för oss utan det är just mixen av samlade erfarenheter och upplevelser som är just den unika mix som gör dig och mig unik.

Så är det också med den svenska kulturen, det är inte varje kulturinslag i sig som behöver vara genuint svensk UTAN MIXEN, allt ackumulerat över tid, som är unik och utgör vad som är en högst verklig sanning, att det finns en svensk kultur!

Vår kultur, även om vi influerats utifrån, är just vår mix och är unik för oss!

Det är dessutom slående att just de personer som påstår att svensk kultur inte existerar, aldrig någonsin får för sig att säga detsamma om någon annan kultur, det är alltid endast den svenska kulturen som inte existerar, varför det? Alla kulturer har ju influenser utifrån?

Det är hög tid för personer som, likt Foss, hyser så starka känslor av självförnekelse att istället börja odla en känsla av att vi faktiskt har något av värde, att svensk kultur inte är en myt!

Annons

Sverigedemokraterna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons