Annons

Sverigedemokraterna: Alla vill komma till en återvinningsstation som är ren och prydlig

Om det finns en kamera tänker man till en extra gång innan man kastar skräp utanför containrarna på återvinningsstationen, skriver Jan-Henric Henningson, Sverigedemokraterna.
insändare • Publicerad 20 juni 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En kamera gör att man tänker till en extra gång innan man kastar skräp utanför containrarna, skriver Jan-Henric Henningson, Sverigedemokraterna.
En kamera gör att man tänker till en extra gång innan man kastar skräp utanför containrarna, skriver Jan-Henric Henningson, Sverigedemokraterna.Foto: Janerik Henriksson/TT

Henrik Erickson gillar tydligen inte vårt förslag om någon form av övervakning för att få bukt med nedskräpningen vid våra återvinningsstationer. Jag har en bestämd tro att om det finns en kamera så tänker man till en gång extra innan man kastar skräp utanför containrarna. Däremot tror jag inte som Henrik Erickson att finns det en kamera så åker man omedelbart ut i skogen och kastar det man vill bli av med. Min tro är att de allra flesta vill göra rätt och dessutom vill de nog komma till en återvinningsstation som är ren och prydlig. Dessutom tycker Henrik Erickson att en enklare hantering vore bästa lösningen. Kan vi ha det enklare än som vi har det i Ulricehamn? Vi har flera återvinningsstationer, UEAB har generösa öppettider på Övreskog (visst kan öppettiderna bli ännu bättre, men det kostar) och framför allt, vi får komma dit så ofta vi vill så det är nog inte problemet. Det finns kommuner där du får några biljetter som ska räcka ett år, besök därutöver kostar.

”Man kan tycka vad man vill om övervakningskameror men vi slipper inte ifrån dem.”
Annons

Henrik Erikson säger också att vi vill ha mer övervakning och hårdare nypor? När sa vi det? Man kan tycka vad man vill om övervakningskameror men vi slipper inte ifrån dem. Ta ut pengar ur en bankomat, du är fotograferad. Åk buss, du finns på bild. Handla på ICA Maxi, bingo, du finns på bild även där och på många andra ställen så en till kan knappast vara något problem.

Så, nej, Henrik Erickson, vi ser inte de problem som du målar upp. Förmodligen hade du sett det annorlunda om det kommit från ett annat parti.

Jan-Henric Henningson, till höger tillsammans med Peter Nilsson, båda Sverigedemokraterna.
Jan-Henric Henningson, till höger tillsammans med Peter Nilsson, båda Sverigedemokraterna.Foto: Christer Seldevall

Jan-Henric Henningson

Vice gruppledare Sverigedemokraterna Ulricehamn.

Annons
Annons
Annons
Annons