GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svårt att känna sig välkommen i kyrkorna som ung som gillar rock'n'roll

Signaturen ”Lillgrabben” tycker inte att en del äldre i församlingarna är tillåtande mot personer som gillar rock.
insändare • Publicerad 22 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Signaturen ”Lillgrabben” tycker att de äldre i Ulricehamns församlingar är stränga och otillåtande mot yngre besökare.
Signaturen ”Lillgrabben” tycker att de äldre i Ulricehamns församlingar är stränga och otillåtande mot yngre besökare.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Jag har gått mycket i Svenska kyrkan även i andra kyrkor i byn, fastän jag inte tror på Herren Gud eller Jesus.

Jag har gått många gånger och tycker att jag lär mig mycket inom kyrkohistoria, bibeln och om andar. Men jag är i 20-års åldern och reagerar ganska skarpt på att de äldre i församlingarna är så stränga och otillåtande mot de yngre.

Jag gillar rock’n’roll. Och det ordet nämns inte så mycket dit jag går på söndagarna. Jag tycker att alla ska få gilla vad man tycker om att göra.

Efter att ha gått till olika kyrkor i flera år har jag nu börjat tröttna att gå dit. Jag tycker att bibeln är en bok som vilken annan som helst som man kan läsa en gång och sedan lägga undan och läsa eller inte läsa vad man vill.

Ingen ska tvinga sig på någon religion eller lära som jag ser det.

Lillgrabben

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.