Annons

Svar till Henrik Erickson: Sverigedemokraterna inte ensamma om att höja tonläget i debatten

Björn Westbeck reagerar på chefredaktör Henrik Ericksons krönika i lördagens UT och anser inte att endast Sverigedemokraterna är drivande i det höjda tonläget i den politiska debatten.
insändare • Publicerad 1 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Björn Westbeck menar att det är många som är med och höjer tonläget i debatten och nämner som exempel  tillfället då Miljöpartiets språkrör Per Bolund kallade den dåvarande oppositionen för ”blåbrun” i en debatt.
Björn Westbeck menar att det är många som är med och höjer tonläget i debatten och nämner som exempel tillfället då Miljöpartiets språkrör Per Bolund kallade den dåvarande oppositionen för ”blåbrun” i en debatt.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hur mycket hårda ord och rena dumheter kan ett politiskt parti acceptera för att få igenom sina sakfrågor? Blir ganska trött av att chefredaktören för UT ger uttryck för att SD skulle vara drivande i detta tonläge.

Annons

Visst så har det i SD förekommit en del dumma uttalanden av folk i partiets utkanter, men att påstå att SD som parti skulle vara fyllt av vetenskapsförakt är väl magstarkt. Om vi då ska tro chefredaktören så är alla de andra partierna grundade i vetenskap.

Jag har aldrig i någon debatt på riksdagsplanet hört SD kalla till exempel Annie Lööf eller någon av de andra partiledarna eller statsråd eller riksdagsmän för att vara varken onda eller extremister ”men kritiserat deras politik". Men jag har hört Annie Lööf att uttrycka sig om SD som både nazister och rasister och därmed skapa just en polarisering vilket hon ofta beskyller just SD för.

Allra värst i klassen får Miljöpartiet anses vara som utan att blinka kallar de blågula blocket för blåbrun, vilket är svårt att missförstå. Läst en hel hoper med flagranta uttalanden från tidigare ministrar såsom Morgan Johansson (S), Annika Strandhäll (S), Anders Ygeman (S) och Peter Hultkvist (S). Enligt min uppfattning är det just såsom Henrik Erickson artikel där media spär på det dåliga tonläget.

Björn Westbeck

Annons
Annons
Annons
Annons