Annons

Svar direkt: Vi stänger inga dörrar för förändring

Vi kan aldrig göra alla nöjda, men vi är öppna för förändring, svarar Calle Prammefors, handlare Ica Maxi i Ulricehamn.
insändare • Publicerad 3 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nu har vi tagit oss ur en pandemi men hamnat rakt i en lågkonjunktur som sätter hård press på vårt samhälle och våra kunder, kanske är dags att se på andra lösningar? skriver Calle Prammefors, Ica Maxi Ulricehamn i sitt svar.
Nu har vi tagit oss ur en pandemi men hamnat rakt i en lågkonjunktur som sätter hård press på vårt samhälle och våra kunder, kanske är dags att se på andra lösningar? skriver Calle Prammefors, Ica Maxi Ulricehamn i sitt svar.Foto: Jan Pettersson

Först vill jag börja med att beklaga det känns som man blir hopträngd vilket inte alls är vår avsikt, men för att förstå måste vi backa tiden lite. Innan pandemin hade vi och många av våra kollegor och konkurrenter seniorrabatt på tisdagar, tisdagar har mer eller mindre blivit lite av en branschstandard. När pandemin kom och många valde att exempelvis öppna en timma tidigare för de som var i riskgruppen vilket många seniorer var, såg vi stora risker med att samla en riskgrupp samma dag och samma tid, därför valde vi att under pandemin erbjuda seniorerna att utnyttja sin rabatt på valfri dag i veckan. Det var nog däremot ett av de beslut jag tagit som fått mest reaktioner, det kom dagligen flera mejl och telefonsamtal från seniorer som var besvikna då de kände vi tagit bort den dagen de hade tillsammans i butiken, en reaktion jag även har den största respekt för. För många är just denna dag en stor händelse i veckan, men där och då under pandemin fanns det en stor risk med att hålla kvar vid den.

”För många är just denna dag en stor händelse i veckan, men där och då under pandemin fanns det en stor risk med att hålla kvar vid den.”

Nu efter pandemin valde vi likväl som många av våra kollegor och konkurrenter, utav de som erbjuder en liknande rabatt att återgå till hur det var före pandemin och så även butiker i och runt Ulricehamn. Sen har det även kommit in synpunkter från de som vill få rabatten valfri dag men även många som tackat att vi återgått till en och samma dag igen. Hur gärna vi än vill kommer vi tyvärr aldrig kunna göra alla nöjda då många tycker olika. Men vi är lyhörda och försöker lyssna på majoriteten och vi stänger inga dörrar för förändring. Nu har vi tagit oss ur en pandemi men hamnat rakt i en lågkonjunktur som sätter hård press på vårt samhälle och våra kunder, kanske är dags att se på andra lösningar?

Annons

Calle Prammefors

handlare Ica Maxi Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons