Annons

Svar direkt: UT har inte glömt bort Hössna

Det stämmer att UT valde bort återinvigningen av Hössna skola. Det betyder dock inte att vi glömt bort vare sig skolan eller Hössna som samhälle.
Hössna • Publicerad 28 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
UT var senast i Hössna när det serverades krismat på skolan.
UT var senast i Hössna när det serverades krismat på skolan.Foto: Eddie Jonsson

Ulricehamns Tidning har flera gånger berättat om renoveringarna av Hössna skola. I slutet av maj var arbetet i princip färdigt. Spännande, tyckte vi, och frågade snällt om vi fick komma och göra en förhandstitt. Det fick vi och reportaget gick ut i samtliga UT:s kanaler. I papperstidningen den 25 maj dominerade Hössna skola förstasidan och fick också nästan ett helt uppslag inne i papperstidningen.

Eftersom vi redan hade visat upp de fina skollokalerna valde vi under en i övrigt nyhetsintensiv vecka bort att göra ännu ett besök i samband med återinvigningen.

Annons

Vegby skola har också renoverats under det senaste året och där valde vi att göra besöket i samband med skolstarten i augusti, för att träffa och prata med de elever och lärare som är berörda.

”Ibland är det en exklusiv förhandstitt, ibland gör vi ett nedslag i vardagen – och ibland går vi på en invigning.”

Det är så vi försöker spegla bevakningsområdet. Ibland är det en exklusiv förhandstitt, ibland gör vi ett nedslag i vardagen – och ibland går vi på en invigning.

Vad gäller rapporteringen i övrigt har vi under de två senaste månaderna intervjuat flera unga människor från Hössna. En driver ett hundföretag, en annan är så duktig majblommesäljare att han fick träffa drottningen och en tredje kör A-traktor. Vi har också rapporterat om en lokal tromb i Hössna – och besökte faktiskt skolan så sent som för en månad sedan, när det serverades krismat.

Så nej, Hössnaborna ska inte alls känna sig hänvisade till sociala medier för att ta del av lokala nyheter – vare sig nu eller i framtiden.

Jonas Emtervall, nyhetschef

Jonas EmtervallSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons