Svar direkt: ”Alla synpunkter behandlas”

Andreas Ekman, plan- och exploateringschef i Ulricehamn, svarar och berättar hur man kan ta del av detaljplaner och handlingar som rör byggnationen i Gällstad.
Insändare • Publicerad 17 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det går att ta del av handlingar och kostnader kring kommunens byggprojekt, skriver Andreas Ekman, plan- och exploateringschef i Ulricehamns kommun.
Det går att ta del av handlingar och kostnader kring kommunens byggprojekt, skriver Andreas Ekman, plan- och exploateringschef i Ulricehamns kommun.Foto: Jessica Gow/TT

Tack för dina frågor och visat intresse för detaljplaneprocessen. När vi tar fram en ny detaljplan ges berörda personer alltid möjlighet att tycka till. I det här fallet har vi fått in synpunkter på närheten mellan det planerade samverkanshuset och boende, men också på hänsynen till naturvärden. Alla synpunkter som kommer in till oss behandlas, men det innebär inte alltid att vi har möjlighet att tillgodose dem. Under processen har vi vägt in en rad olika aspekter. Resultatet av dessa hittar du i den antagna detaljplanen på ulricehamn.se/gallstad-1132.

Att överklaga till Mark- och miljödomstolen kostar ingenting för den som väljer att överklaga, men det tillkommer visst extra arbete för vår del. Det innebär också att tidplanen förskjuts med cirka sex månader. Om du önskar att ta del av kostnader i projektet är du välkommen att begära ut de handlingar som finns. Kontakta oss på plan@ulricehamn.se med information om vilka kostnader du vill att vi redovisar, så hjälper vi dig vidare.

Andreas Ekman

Plan- och exploateringschef

Ulricehamns kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.