GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stoppa troféjakten på våra vackra lodjur

Jakten på lodjur är en ren troféjakt. Lika skamlig som troféjakt i Afrika, anser Annika Anastassiou.
Insändare • Publicerad 4 mars 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett lodjur får dödas inom Ulricehamns och Borås kommuner. Jag tycker att alla djurvänner inom dessa kommuner borde höja sina röster och protestera, skriver Annika Anastassiou.
Ett lodjur får dödas inom Ulricehamns och Borås kommuner. Jag tycker att alla djurvänner inom dessa kommuner borde höja sina röster och protestera, skriver Annika Anastassiou.
Foto: Heiko, Junge

Den första mars startade licensjakten på lodjur. Ett avancerat djurplågeri där lodjursmamman med sin unge jagas upp i träd av två lösa, skarpa jakthundar. Sedan skjuts mamman och ungen på nära håll. Även fällor används i vissa län.

”Jag tycker att alla djurvänner inom dessa kommuner borde höja sina röster och protestera.”

Lodjuret i fällan grips av panik och river av sig klorna i försök att ta sig ut. Lodjuret är fridlyst och borde inte jagas alls. Jägaren kan genom ett cites-intyg behålla skinnet. Alltså är jakten en troféjakt. Lika skamlig som troféjakt i Afrika.

Ett lodjur får dödas inom Ulricehamns och Borås kommuner. Jag tycker att alla djurvänner inom dessa kommuner borde höja sina röster och protestera mot jakten på ett av Sveriges populäraste djur.

Annika Anastassiou, styrelsemedlem i föreningen Jaktkritikerna

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer