Socialdemokraterna: Utnyttja Ulricehamns läge vid sjön

Det är inte säkert att bibliotek på Marknadsplatsen är den långsiktigt bästa placeringen för kulturen i Ulricehamn, skriver företrädare för Socialdemokraterna.
insändare • Publicerad 22 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Nu vill Ulricehamnsalliansen ta fram ett förslag på Marknadsplatsen väldigt fort med vetskapen att de själva har dragit i handbromsen”, skriver företrädare för Socialdemokraterna i sin insändare.
”Nu vill Ulricehamnsalliansen ta fram ett förslag på Marknadsplatsen väldigt fort med vetskapen att de själva har dragit i handbromsen”, skriver företrädare för Socialdemokraterna i sin insändare.Foto: Pernilla Rudenwall

Ulricehamns kommun har länge behövt ett modernt bibliotek, eller kulturhus som det på senare tid har kallats. Försöken att förverkliga det har varit många. De senaste åren har kommunen planerat för ett bibliotek på ICA tornets fastighet i centrala Ulricehamn. Det projektet är nu stoppat av Ulricehamnsalliansen (M, C, Kd och L). Något som vi ifrån oppositionen fick läsa om i tidningen. Vi blev inte inbjudna till någon dialog i frågan. Som vi ser det så saknas nu politisk majoritet för ICA-förslaget.

”Vi tycker att det är dags för kulturen i Ulricehamn att sitta på första raden.”

Nu vill Ulricehamnsalliansen ta fram ett förslag på Marknadsplatsen väldigt fort med vetskapen att de själva har dragit i handbromsen. Inte heller detta hade diskuterats med oss i oppositionen i förväg. Det är inte säkert att det förslaget långsiktigt är det bästa för kulturen, Ulricehamns kommun eller våra invånare. Vi upplever att det finns en vilja och ett intresse hos kommunens invånare och allmänheten att diskutera frågan ur flera perspektiv.

Vi är beredda att ta ansvar för att det förs en bredare debatt om ett framtida kulturhus. Socialdemokraterna tycker att det vore synd att inte utnyttja Ulricehamns läge vid sjön. Vi tycker att det är dags för kulturen i Ulricehamn att sitta på första raden.

Ruza Källström, biträdande oppositionsråd Ulricehamns kommun.
Ruza Källström, biträdande oppositionsråd Ulricehamns kommun.Foto: Christer Seldevall

Ruza Källström, biträdande oppositionsråd

Klas Redin (S), biträdande oppositionsråd kommunstyrelsen Ulricehamns kommun.
Klas Redin (S), biträdande oppositionsråd kommunstyrelsen Ulricehamns kommun.Foto: Jens Augustinsson

Klas Redin, oppositionsråd

Socialdemokraterna i Ulricehamn