Annons

Socialdemokraterna: 3 010 pensionärer i Ulricehamn får del av pensionshöjning

3 010 pensionärer i Ulricehamn får i snitt 639 kronor mer i pension i augusti, skriver lokala företrädare för Socialdemokraterna.
insändare • Publicerad 24 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Den pensionsförstärkning som nu genomförs är bara en av flera förändringar som Socialdemokraterna infört för pensionärer under mandatperioden”, skriver företrädare för Socialdemokraterna.
”Den pensionsförstärkning som nu genomförs är bara en av flera förändringar som Socialdemokraterna infört för pensionärer under mandatperioden”, skriver företrädare för Socialdemokraterna.Foto: Bertil Ericson / TT

Den pensionsförstärkning som nu genomförs är bara en av flera förändringar som Socialdemokraterna infört för pensionärer under mandatperioden. Vi har bland annat infört ett pensionstillägg på upp till 600 kronor i månaden för de som arbetat ett helt yrkesliv men ändå har låg pension, sänkt skatten för pensionärer, till år 2023 kommer den orättvisa pensionärsskatten vara borta. Dessutom har vi infört trygghetspension, som innebär att den som är över 60 år och har slitit ut sig i jobbet och inte klarar att arbeta fram till pensionsåldern enklare kan få sjukersättning.

Alla som har arbetat i Sverige ska kunna leva på sin pension och har rätt till en ålderdom i ekonomisk trygghet. Det är viktigt inte minst i dessa tider då priser går upp framförallt på mat. Det får stora konsekvenser för de som har de minsta marginalerna. Den socialdemokratiska regeringens vårändringsbudget röstades fram av riksdagen i slutet av juni. Det innebär att totalt en miljon pensionärer kan förvänta sig en pensionshöjning redan i augusti. 3 010 av dessa pensionärer bor i Ulricehamns kommun och kan räkna med en höjning på i genomsnitt 639 kronor per månad.

Annons

Vi vill ha ett hållbart pensionssystem så att både nuvarande och kommande generationer får tillräckliga pensioner.

Vi har satt ett tydligt mål om att alla ska få minst 70 procent av slutlönen i pension. Det vill vi uppnå genom att öka inbetalningarna till pensionssystemet. Vi vill minska de ekonomiska klyftorna och öka jämställdheten bland pensionärer.

Vi tycker det är självklart att Sveriges pensionärer förtjänar en bättre pension, det handlar om respekt.

Klas Redin, biträdande oppositionsråd

Inga-Kersti Skarland, gruppledare

Socialdemokraterna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons