Slopat investeringsstöd hindrar Ulricehamns utveckling

Klas Redin (S) menar att det slopade investeringsstödet för nybyggnation av hyresrätter hindrar utvecklingen i Ulricehamn.
insändare • Publicerad 25 januari 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det slopade stödet är en effekt av att den moderatledda oppositionen röstade igenom ändringar i Socialdemokraternas budgetförslag i riksdagen den 24 november 2021, skriver Klas Redin (S). Han frågar hur Moderaternas oppositionsråd Wiktor Öberg ser på att hans eget partis politik direkt bromsar utvecklingen i Ulricehamn i insändaren.
Det slopade stödet är en effekt av att den moderatledda oppositionen röstade igenom ändringar i Socialdemokraternas budgetförslag i riksdagen den 24 november 2021, skriver Klas Redin (S). Han frågar hur Moderaternas oppositionsråd Wiktor Öberg ser på att hans eget partis politik direkt bromsar utvecklingen i Ulricehamn i insändaren.Foto: Hasse Holmberg

Vi kunde läsa i Ulricehamns tidning den 13 januari att företrädare för de lokala byggföretagen uttrycker att det kommer att bli svårare att genomföra byggprojekt när investeringsstödet för nybyggnation av hyresrätter slopas.

Ulricehamn är en attraktiv boendekommun och det är viktigt att det finns bostäder för de människor som vill flytta hit. Dessutom förväntas hyreskostnaderna vara lägre än i storstadsområdena. Sammantaget gör detta att ett avskaffat investeringsstöd inte bara slår mot de lokala byggarna utan mot hela kommunens utveckling och tillväxt. Det slår mot kommunens befolkningsmål och i förlängningen mot vår möjlighet att erbjuda välfärd och service till våra invånare. Det försvårar även möjligheten att bygga billiga hyresrätter som kan efterfrågas av människor med lägre inkomster.

”Avskaffandet av stödet är en effekt av att den moderatledda oppositionen röstade igenom ändringar i Socialdemokraternas budgetförslag i riksdagen den 24 november 2021.”

Avskaffandet av stödet är en effekt av att den moderatledda oppositionen röstade igenom ändringar i Socialdemokraternas budgetförslag i riksdagen den 24 november 2021. Jag frågar hur Moderaternas oppositionsråd Wiktor Öberg ser på att hans eget partis politik direkt bromsar utvecklingen i Ulricehamn?

Klas Redin, (S)

Biträdande oppositionsråd