Annons

Slarva inte med handsprit i skolan

Jag trodde att elever och personal alltid spritade händerna på väg in i klassrummen, skriver Pensionerad lärare.
Insändare • Publicerad 6 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag blev så arg när jag läste att man inte haft handsprit i alla klassrum och övriga lokaler på Bogesundsskolan under hela pandemin, skriver insändaren.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT /

Jag blev så arg när jag läste att man inte haft handsprit i alla klassrum och övriga lokaler på Bogesundsskolan under hela pandemin. Jag trodde att elever och personal alltid spritade händerna på väg in i klassrummen. Så nonchalant av skolledningen och deras chefer.

Förstår inte de allvaret, hur kan man då begära att barn och ungdomar ska göra det? Det borde inte ha varit så svårt att organisera detta, och kostnaden får man ta, för det gäller ju liv och hälsa.

Annons

En annan sak, barn utan symptom bör nu testas om de varit nära någon i klassen med positivt covid-19-test. Då gäller det ju att båda vårdcentralerna tar emot och inte nekar provtagning av dessa barn. Där har det tyvärr brustit. Båda ovanstående synpunkter, gör att smittan kan fortsätta. Inte roligt alls, speciellt när man själv gör allt för att undvika smitta och att inte smitta andra. Skärpning!

Pensionerad lärare

Annons
Annons
Annons
Annons