Annons

Skriv under era insändare med namn

Jag tycker att insändare av det här slaget skulle vinna på att vara undertecknad med namn, Bengt Leander.
Insändare • Publicerad 30 maj 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En insändare blir mer trovärdig om skribenten skriver under med eget namn, slår Bengt Leander fast.
En insändare blir mer trovärdig om skribenten skriver under med eget namn, slår Bengt Leander fast.

Insändarspalterna i UT är ofta intressant läsning och har, som jag förstår, många läsare. Det är naturligtvis innehållet i insändaren man läser, men det är också intressant att se vem eller vilka som skrivit under.

En del insändare är undertecknade med namn och det blir tydligt vem som står för innehållet, men många insändare avslutas med en anonym signatur, man vet inte vem som står för det som skrivs. För mig har innehållet i en sådan insändare inte samma trovärdighet som den som är undertecknad med namn.

”Läsaren kan få uppfattningen att alla jord- och skogsägare i nämnda områden är undertecknare.”
Annons

Det finns också andra sätt att skriva under en insändare, ett sådant exempel såg vi i UT tisdagen den 19 maj. Rubriken på insändaren var: "Vi måste sluta vara så rädda för vindkraften". Insändaren var undertecknad av "Jord- och skogsbrukare i Grönahög och norra Gällstad" och med underrubriken delaktiga i det så kallade Boarpsprojektet.

Det är ett undertecknande som är mycket otydligt som jag ser det. Läsaren kan få uppfattningen att alla jord- och skogsägare i nämnda områden är undertecknare, men så är ju inte fallet. Jag tycker att insändare av det här slaget skulle vinna på att vara undertecknad med namn.

Bengt Leander

Annons
Annons
Annons
Annons