Annons

Sikta högre än att bara bli Årets biltvättkommun

Efter utmärkelser för husbilar och biltvätt tycker Göran Tjäder att Ulricehamn ska sikta mot titeln som Årets kulturkommun.
insändare • Publicerad 20 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi är bra på biltvätt, men kanske ska vi sikta högre än så, skriver Göran Tjäder.
Vi är bra på biltvätt, men kanske ska vi sikta högre än så, skriver Göran Tjäder.

Knappt hade glädjeyran efter att vår stad 2021 utsetts till Årets Husbilskommun lagt sig innan det i fjol var dags att fira en liknande tung utmärkelse – Årets Biltvättkommun. Husbilsägare lockas uppenbarligen av möjligheten att sätta fötterna på den asfalterade ytan nära Kallbadhuset och därtill av latrin på springavstånd. Vad som utmärker oss vad gäller biltvätt är för mig mera diffust.

”Vad som utmärker oss vad gäller biltvätt är för mig mera diffust.”

Mot bakgrund av dessa framgångar känns det som vi är mogna att spänna bågen ytterligare. Detta genom att sikta på lite bredare grupper än den trots allt tämligen begränsade skara som utgör husbilsåkare och den troligen något större gruppen biltvättare.

Annons

Vad sägs om att sikta på Årets kulturkommun. Låt vara att det sannolikt kräver nytt bibliotek inom 20 år. Eller Årets arkitekturkommun. Också det med krav, exempelvis på en eller annan estet i våra beslutande församlingar. Båda målen vore väl ändå något att kavla upp ärmarna för.

Göran Tjäder

Annons
Annons
Annons
Annons