Annons

Rädda Tolken från törstiga boråsare

Det är dags att gå ifrån alternativet med Tolken som vattenkälla för Borås, anser Arne Fransson.
Insändare • Publicerad 8 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Minst 2 000 personer har till dags dato skrivit på protestlistor. Där anger man många miljömässiga argument för att inte ta vattnet från Tolken, påpekar Arne Fransson.
Minst 2 000 personer har till dags dato skrivit på protestlistor. Där anger man många miljömässiga argument för att inte ta vattnet från Tolken, påpekar Arne Fransson.Foto: Stefan Samuelsson

Ulricehamns kommun fick information digitalt på kommunfullmäktige den 29 april från Borås energi och miljö. Informationen handlade om Borås planer på att använda sjön Tolken som vattentäkt. Efter denna information fick alla ledamöter i fullmäktige ställa frågor.

Jag ställde från MP följande fråga: "Varför har man inte utrett att bygga ut ett till vattenverk med uttag från befintlig vattentäkt, nämligen Öresjö. Det är inga problem med vattenförsörjning då man i dag tar cirka fem procent av tillgängligt vatten ur Öresjö”.

”Tänk om och utred alternativet med ett ytterligare vattenverk i Öresjö!”
Annons

Detta blir ju mycket billigare då man inte behöver bygga långa ledningar långa sträckor. Svaret jag fick var att detta har vi inte tänkt på och det borde man kanske ha haft med som ett alternativ.

Då tycker vi i MP Ulricehamn att det är dags att gå ifrån alternativet med Tolken som vattenkälla för Borås. Tolken ligger ju till cirka 80 procent i Ulricehamns kommun. Öresjö tillhör Borås till 100 procent.

Minst 2 000 personer har till dags dato skrivit på protestlistor. Där anger man många miljömässiga argument för att inte ta vattnet från Tolken.

Tänk om och utred alternativet med ett ytterligare vattenverk i Öresjö!

MP i Ulricehamn gm Arne Fransson, ledamot i fullmäktige och gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons