Annons

Purken pendlare: Parkeringen står tom när pendlarna portats

Pendlarna är bortkörda från parkeringen närmast busshållplatsen, och platserna tycks stå tomma under dagen, skriver signaturen ”Purken pendlare”.
insändare • Publicerad 18 november 2023 • Uppdaterad 20 november 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Parkeringen närmast busshållplatsen är ofta tom, skriver signaturen ”Purken pendlare”. Bilden är tagen fredagen den 17 november klockan 10.00 på förmiddagen.
Parkeringen närmast busshållplatsen är ofta tom, skriver signaturen ”Purken pendlare”. Bilden är tagen fredagen den 17 november klockan 10.00 på förmiddagen.Foto: Emma Nordenstedt

För drygt två månader sedan blev jag och andra som arbetspendlar i ottan bortkörda från parkeringen som ligger i direkt anslutning till busstationen. Den hade nämligen blivit tvåtimmarsparkering.

Alltså, jag kan verkligen köra hundra meter extra, parkera på sjösidan och gå femtio meter extra tillbaka till min buss. Frågan är bara: Vilka är det som inte kan göra det? Är det gamla personer, de som har svårt att gå, de som har storhandlat på ICA-tornet? Dessa skulle jag gärna flytta mig för, men de parkerar ju inte bortanför busstationen. Det finns alltid platser att hitta som ligger bättre till än så; för trettio minuter, en timme eller två, på Ica-tornets parkeringar eller andra i centrala Ulricehamn.

”På morgonen: alla tretton platser tomma. Sen eftermiddag: alla tretton platser tomma.”
Annons

Detta är uppenbart efter att två månader gått. Gör kommunen någon uppföljning av förändringen? Jag kan lova att jag gör. Varje gång jag passerar tittar jag. På morgonen: alla tretton platser tomma. Sen eftermiddag: alla tretton platser tomma. Ibland passerar jag dagtid, då kan det ibland stå en bil eller två: elva-tolv tomma platser.

Jag anar ingen ond tanke bakom detta. Viljan var säkert att underlätta och spara några meters promenad för de tillfälliga besökare som vill spatsera lite på stadens gågata. Men vad ger det för signal till dem som sätter sig på bussen strax före klockan 06.00 och återvänder efter klockan 17.00 för att där emellan tjäna in skattekronor till Ulricehamns kommun, och som pendlar med miljön i åtanke? Det är läge att tänka om och tänka rätt.

Purken pendlare

Annons
Annons
Annons
Annons