Annons

Pride en symbol för stolthet och mångfald

Vår förhoppning är att så många ulricehamnare som det bara är möjligt går ut och visar solidaritet med HBTQ-rörelsen och RFSL, skriver Kla sRedin och Anna-Karin Anttila Sellberg.
Insändare • Publicerad 7 september 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pride är ett sätt att spräcka heteronormen som tyvärr fortfarande finns i vårt samhälle. påpekar skribenterna.
Pride är ett sätt att spräcka heteronormen som tyvärr fortfarande finns i vårt samhälle. påpekar skribenterna.Foto: TT

Nu är det återigen dags för RFSL att tillsammans med bland annat Ulricehamns kommun arrangera Prideveckan. Det är den tredje i raden och den kommer vara både fysisk och digital. Pride och prideflaggan är en manifestation för allas lika värde och för stolthet och mångfald.

Vi socialdemokrater värnar särskilt om HBTQ-frågor, om allas rätt att få älska och att bli älskade utifrån sina premisser. Det finns inget rätt och fel, och Pride är ett sätt att spräcka heteronormen som tyvärr fortfarande finns i vårt samhälle. Det är med stor stolthet vi socialdemokrater hissar prideflaggan för ett inkluderande Ulricehamn.

”Tillsammans säger vi ett rungande nej till inskränkthet och välkomnar mångfald.”
Annons

Ulricehamns socialdemokrater kommer att ha förmånen att besökas av Urban Strömberg och Anki Amneskog från Hbt-S Sjuhärad i vår partilokal.  Två starka människor som gjort väldigt mycket för HBTQ-rörelsen inte bara i Sjuhärad och på förbundsnivå politiskt utan även på individnivå. S-kvinnor kommer att finnas närvarande då det är särskilt viktigt att visa att det finns ett nätverk för alla som identifierar sig som kvinnor i Ulricehamns kommun.

Vår förhoppning är att så många ulricehamnare som det bara är möjligt går ut och visar solidaritet med HBTQ-rörelsen och RFSL. Tillsammans säger vi ett rungande nej till inskränkthet och välkomnar mångfald.

Kika gärna förbi vår partilokal och ta er en gofika och ett snack med oss. Hbt-S har tystnadsplikt. Tillsammans bygger vi ett starkare Ulricehamn där alla inkluderas.

Klas Redin (S), biträdande oppositionsråd, Hbt-S Sjuhärad

Anna-Karin Anttila Sellberg (S), ersättare kommunstyrelsen, Hbt-S Sjuhärad

Annons
Annons
Annons
Annons